Biografie

Quincy is geboren 2 december 1983. Zijn jeugd bracht hij door in Amsterdam-West. Zijn grootste hobby’s: voetbal en muziek. Muziek is hem met de paplepel ingegoten en van jongs af aan is hij hier dan ook altijd mee bezig. Zijn eerste microfoon en muziekspeler kreeg hij toen hij 6 jaar oud werd. Waar het maar kon en als hij de kans kreeg stond Quincy te playbacken en zingen op feestjes.

Op zijn 9e jaar heeft hij auditie gedaan bij de Amsterdamse Musicalschool aan de Baarsjesweg in Amsterdam en werd aangenomen. Quincy kreeg dans- en zang- en acteerlessen kwam terecht in de cast van “RATS” (De rattenvanger van Hamelen). Waarmee heeft hij op verschillende podia van bekende Nederlandse theaters heeft gestaan en zijn eerste ervaringen met zingen heeft opgedaan. Omdat het niet te combineren was met de middelbare school, moest Quincy helaas noodgedwongen stoppen.

In 1995 verhuisde Quincy met zijn ouders naar Vinkeveen, waar hij een jaar later van hen zijn eerste echte zanginstallatie kreeg. Vanaf dat moment is hij zich helemaal gaan richten op het zingen: is zanglessen gaan volgen, muziekbanden maken en aanschaffen, teksten gaan leren etc.

Quincy’s repertoire is, net als hijzelf, heel veelzijdig en uitgebreid:
Nederlandstalig: van Feest/Aprésski muziek tot de serieuze nummers. Op Engelstalig gebied o.a. Frank Sinatra, Michael Bubblé, Tom Jones, Jazz, Soul, Dancemuziek, Ballads, jaren tachtig, noem het maar op.

Inmiddels heeft Quincy verschillende singles op zijn naam staan o.a.: Sexy Samba Lady, uitgebracht in 2005 en opnieuw in 2010 in een geheel nieuw jasje, Niet Doen!, Samen Zijn, Dit is mijn plek, M’n mooiste tijd en nog een aantal.

Het hoogte punt in de carrière van Quincy tot nu toe was wel het optreden in AHOY tijdens “De nacht van Oranje” op 29 april 2008. De droom van iedere zanger om daar eens te mogen staan.

In 2013 heeft Quincy meegedaan aan het programma”Bloed, Zweet en Tranen”, 10 seconden nadat hij was gaan zingen werd er al “gedrukt” door Team Danny de Munk en André Hazes jr. Met het commentaar van Danny de Munk “Loepie zuiver” kwam hij op de “stoel terecht”. Met nog maar 2 zangers te gaan moest Quincy helaas, na 16 keer gezeten te hebben!!, de stoel verlaten. Emiel Hartkamp heeft Quincy na het programma benaderd om samen te werken aan een single. Dit resulteerden in het nummer “Dat is de Liefde, welke goed werd ontvangen en ook de vele optredens waren het gevolg.

Met zijn nieuwste single “Het komt door de zomer”, welke 8 juli 2015 jl. is uitgebracht, heeft Quincy eindelijk zijn “eigen sound” gevonden. Het is een mix van dance, swing en spaanse klanken. Hij is hiermee direct de TROS Paradeplaat geworden. Het nummer is geschreven door Bram Koning en geproduceerd door Jeroen Dirksen. De Clip werd opgenomen door Kaska Productions.
Het nummer is ontzettend goed ontvangen door vele radiostations in Nederland en België en loopt als een speer. Dit zou wel eens de eerste echte hit van Quincy kunnen worden!!

Kortom: Quincy is een veel geboekte en veelzijdige zanger die garant staat om van ieder optreden een superfeest te maken

Geschiedenis:
12-07-2015 Uitreiking single: "Het komt door de zomer"
31-05-2010 Uitreiking single: "Sexy Samba Lady (Remix 2010)"
18-08-2008 Uitreiking single: "Dit is mijn plek"
03-09-2007 Uitreiking single: "Samen zijn"
15-12-2006 Uitreiking single: "Niet Doen! "
07-07-2005 Uitreiking single: "Sexy Samba Lady"

Laatste tweets

Nieuwsbrief